Ruši se san navijača Juvea: Conte ostaje na klupi Tottenhama, za sve je ‘kriva’ jedna stavka u ugovoru?!

220922Conte

Bura oko navijača Juventusa i njihovog trenera Massimilijana Allegrija se nikako ne stišava.

Pristalice torinskog velikana trenutno imaju samo jednu želju, a to je odlazak Allegrija sa klupe voljenog kluba. No, Italijan ima debelu zaleđinu u vidu ugovora koji traje do 2025. godine.

Pavel Nedved također priželjkuje otkaz, dok s druge strane predsjednik Andrea Agnelli ima još malo strpljenja sa 55-godišnjim stručnjakom. Kontakti između Juventusa i aktuelnog trenera Tottenhama Antonija Contea su već uspostavljeni i jasno je da bi on bio ostvarenje sna za navijače ‘Stare dame’.

Međutim, to neće ići tako lako. Conte je ‘Spurse’ preuzeo u novembru prošle godine, a sa njima ima dogovorenu saradnju do kraja ove sezone. Po scenariju koji najviše odgovara Juveu, bivši trener i njihov nekadašnji kapiten bi stigao kao slobodan, dok čitavu priču kvari jedna stavka u ugovoru između Contea i londonskog kluba.

Naime, Tottenham navodno ima opciju produžetka ugovora na još jednu godinu. U prvom mahu mislilo se da obje strane moraju pristati na produženje, ali tamošnji mediji prenose kako je u ovoj situaciji klub taj koji se jedini pita i može aktivirati klauzulu bilo kada.

Ostaje nam samo da vidimo šta će na kraju svega biti, no jasno je da ova stvar itekako komplikuje čitav posao velikana Italije.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime