Sad je sve jasno kao dan! Leao uporno odbija razgovore o produženju saradnje sa Milanom, a sve zbog velikana Premier lige

181122Leao

Fantastični napadač Rafael Leao trenutno se nalazi u trening kampu selekcije Portugala u pripremi za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Portugal se nalazi u grupi H, zajedno sa reprezentacijama Urugvaja, Južne Koreje i Gane sa kojom će se susresti naredni četvrtak.

Međutim, čak i iz Katara, Leao zabrinjava upravu Milana. Naime, sve probleme otkrio je Paolo Maldini, direktor prvaka Italije. On je istakao da postoje ozbiljne poteškoće sa novim ugovorom najboljeg igrača Serie A za prošlu sezonu.

“Pričali smo o ovome mjesecima, ako ne i godinama. Ideja je bila da produžetak dogovorimo prije Svjetskog prvenstva, posebno zbog igrača koji učestvuju na šampionatu, u ovom slučaju Leao. Jednostavno nije bilo moguće”, izjavio je Maldini.

Portugalsku zvijezdu ugovor sa Milanom veže do 2024. godine, dok je već uveliko poznato interesovanje engleskog velikana Chelseaja za usluge ovog 23-godišnjaka.

Neki izvori vjeruju da je Leao donio svoju konačnu odluku, te da mu je glavni cilj sada dolazak na Stamford Bridge i maksimalno radi na transferu u redove ‘Plavaca’.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime