Sad je tako u mogućnosti! Howe u ‘poslu decenije’ odvodi Arsenalu već dogovoreno pojačanje od 70 miliona eura

HoweARS

Uz novac koji PIF Fondacija posjeduje, Newcastle je u mogućnosti da doslovno bilo koje ime na nogometnom tržištu uvjeri u sjajan projekat na St. James’ Parku.

Eddie Howe radi impresivan posao i već ga smatraju čudotvorcem, ali on je nogama čvrsto na zemlji i kroji planove za januarski transfer rok.

Novi kormilar ‘Svraka’ želi sa podmlađivanjem momčadi, što na njegov radar, ovaj put ozbiljnije nego ikada, dovodi veliku Arsenalovu želju.

Pouzdani inostrani mediji i novinari prenose kako se Newcastle uključio u borbu za potpis 21-godišnje ukrajinske senzacije Mykhayla Mudryka!

Ukrajinski nogometaš velika je želja Arsenala, ali se Howe nametnuo ispred ‘Topnika’ zbog bolje finansijske ponude, kao i same svote koju planira izdvojiti Shakhtaru.

Newcastle je sada ozbiljan kandidat za Ligu prvaka naredne sezone, i to je dodatni “magnet” za mnogobrojna pojačanja čija cijena ne predstavlja problem.

Tako će nova atrakcija otočkog nogometa za Ukrajinca izdvojiti oko 70 miliona eura, što je cijena koja zadovljavaja kriterijum trenutnog poslodavca mladog Mudryka.

Vrh kluba je već odoborio sredstva za ‘krađu decenije’, a to su definitivno vijesti kojima se Arsenal i Mikel Arteta ne mogu radovati.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime