Sada je i službeno: UEFA potvrdila novi revolucionarni format Lige prvaka!

190421Ceferin

Usred priče o Superligi koja će se sastojati od najbogatijih europskih klubova, UEFA je potvrdila novi format Lige prvaka.

Novi format Lige prvaka je odobren od strane Izvršnog odbora UEFA-e na današnjoj sjednici, a na snagu stupa od sezone 2024./25. Sudjelovat će 36 umjesto dosadašnja 23 kluba, poštujući nacionalna prvenstva da se ne igra vikendima.

Ukida se grupna faza i svakom se klubu garantira igranje deset utakmica u zajedničkoj ligi. Najboljih osam klubova u Ligi prvaka izborit će nokaut fazu koja kreće od četvrtfinala.

U novoj Ligi prvaka ograničit će se pet ili šest klubova po državi, a dodatna četiri mjesta bit će određena na sljedeći način: dva kluba ulaze prema listi UEFA-inog koeficijenta, jedan dodatni će biti iz pete rangirane lige, a posljednje mjesto bit će rezervirano za najbolju ligu koja nema predstavnika.

Inače, prvi čovjek UEFA Aleksander Čeferin danas je da će se Liga prvaka igrati sa ili bez 12 “odmetnika” i još četiri kluba koja će popuniti mjesta u novoformiranoj Superligi.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime