Sada svi žele tamo: Sabitzer se ne vraća u Bayern, naredne sezone u Engleskoj napada trostruku krunu

SabitzerMUFC

Nogometaš Bayerna Marcel Sabitzer stigao je u Manchester United u posljednjim satima zimskog transfer roka kao kratkoročna zamjena za Christiana Eriksena.

Prekaljeni veznjak rođen u Austriji brzo je dogovorio uslove sa velikanom iz Engleske i svoje kofere ponio u kišni Manchester.

Erik ten Hag najavio je njegov debi protiv Crystal Palacea u toku vikenda, a novinari sa Otoka došli su do zanimljivih saznanja.

Sabitzer se nema namjeuru vraćati u Bayern jer definitivno želi nove izazove u budućnosti. Prema dobro razrađenom planu, Sabitzer se kroz utakmice i treninge želi nametnuti na Old Traffordu i ostati tamo i narednih sezona.

Iako Bayern i Manchester United nisu dogovorili otkup na ljeto, Austrijanac se nada kako će ipak uz njegovo lobiranje ‘Crveni đavoli’ posegnuti za “totalnom kupovinom”.

Nizozemac gradi perpsektivan tim i Sabitzer smatra kako je idealan profil za njegovu filozofiju, a od naredne sezone će United biti konkurentan za sve trofeje, iako to ne izostaje i u tekućoj sezoni.

Sabitzer s toga želi biti dio novog projekta, a nema dileme kako će imati dovoljno vremena i prilike da Ten Hag pokuca na vrata šefova za zahtjevom da njegova posljednja zimska akvizicija ostane u timu.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime