Šamar voljenog kluba: Greenwood oslobođen svih optužbi, ali mu je United nakon svega zadao težak udarac

310323Greenwood

Engleski nogometaš Mason Greenwood već je više od godinu dana van terena nakon što je optužen za silovanje, ali je kazneni postupak protiv njega završen prošlog mjeseca i on je postao slobodan čovjek.

Podsjećanja radi, početkom 2022. godine nogometna javnost bila je šokirana kada je 21-godišnji igrač Manchester Uniteda optužen za silovanje, dok ga je ubrzo nakon toga suspendovao i klub sa Old Trafforda.

Slučaj je trajao nekih godinu dana, da bi potom svi početkom februara bili u nevjerici kada je objavljeno da je Greenwood oslobođen jer je njegova djevojka odlučila da povuče svoju tužbu.

Nakon svega, Englez je dobio dozvolu da se ponovo posveti nogometnoj karijeri, ali je već sada jasno da mu se nikako neće biti lako vratiti na teren, iako je bio jedan od najvećih talenata Uniteda, a još je kao tinejdžer dobijao priliku da zaigra u prvom timu.

Međutim, nakon što je oslobođen optužbi za silovanje, Greenwood je očekivao da će i ‘Crveni đavoli’ odmah reagovati te povući suspenziju koja bi mu dozvolila da ponovo trenira sa prvom momčadi.

Ipak, poslije svih nedaća kroz koje je prošao na kraju je dobio neočekivan udarac i to od voljenog kluba. Na ‘Teatru snova’ navodno još uvijek nisu spremni da igrača vrate u prvi tim i jasno su mu poručili da od toga neće biti ništa ove sezone.

Naime, United vodi internu istragu oko toga šta se tačno dešavalo s Greenwoodom i njegovom djevojkom, te će tek po završetku iste donijeti konačnu odluku.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime