ŠAMARČINA! Velikan Premier lige ponudio 115 milijuna eura za Valverdea, Real samo ‘odmahnuo’

Urugvajski reprezentativac Federico Valverde već je nekoliko godina jedan od najvažnijih nogometaša velikog Real Madrida, te je jasno da ga se iz prijestolnice Španije ne misle lako odreći.

Poznati italijanski novinar i najpouzdaniji mogući izvor, Fabrizio Romano, otkrio je kako je Valverde ovog ljeta dobio ponude od velikana engleske Premier lige.

Za urugvajsku zvijezdu interes su pokazivali Liverpool i Chelsea, no fenomenalni veznjak ne planira u skorije vrijeme napuštati redove ‘Kraljevskog kluba’.

Naime, posebno je zanimljiva informacija da je Chelsea ponudio nevjerovatnih 115 milijuna eura za urugvajsku zvijezdu, a što su u Madridu glatko i bez razmišljanja odbili.

Iz ovoga je jasno da 25-godišnjak ima izuzetno važnu ulogu u legendarnom bijelom dresu, pa se čini da ne postoji suma novca za koju su ga Španci spremni prodati.

S druge strane, ‘Plavci’ bi, u slučaju pristanka Reala na transfer, iskeširali novu vrtoglavu cifru za pojačanje i izgleda da su još uvijek daleko od toga da se “dozovu pameti” i poprave transfer politiku.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime