ŠOK I NEVJERICA U SVIJETU TENISA! Donedavno najbolja igračica svijeta dobila jednu od najtežih kazni u povijesti

120923Halep

Jedna od najboljih tenisačica posljednjih godina, koja je bila i prva igračica svijeta od 2017. do 2019. godine, dobila je jednu od najtežih kazni u svijetu tenisa.

Simona Halep (31) suspendirana je na četiri godine iz tenisa zbog korištenja nedozvoljenih supstanci. Rumunjka je prekršila dva antidoping pravila.

Bila je pozitivna na zabranjenu supstancu roksadustat, a naknadno joj je potvrđeno da i u njenoj sportskoj biološkoj putovnici ima nepravilnosti.

Roksadustat je tvar koja se legitimno koristi za liječenje anemije, ali je na popisu zabranjenih sredstava Svjetske antidopinške agencije jer se smatra sredstvom za krvni doping koje povećava hemoglobin i proizvodnju crvenih krvnih zrnca.

Četverogodišnju suspenziju objavio je nezavisni sud nakon što su dva dana proučavani dokazi liječnika. Pregledali su 8.000 stranica dokaza, a saslušali su i samu Halep.

O kakvoj se teniskoj legendi radi, najbolje govori podatak da je treća u povijesti tenisa po zaradi s turnira. Od osvojenih turnira zaradila je više od 40 milijuna dolara.

Osvojila je Wimbledon i Roland Garros, kao i još 22 druga WTA turnira.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime