Španci ozbiljno zabrinuti i to s razlogom: Carlos Alcaraz neće imati pravo nastupa na Olimpijskim igrama!?

190923Alcaraz

Vijest da fenomenalni španski teniser Carlos Alcaraz možda neće imati pravo nastupa na Olimpijskim igrama zabrinula je špansku javnost i navijače.

Naime, razlog zašto Alcaraz ne bi mogao nastupiti su pravila koja kažu da teniser mora odigrati makar dva meča za Davis Cup selekciju svoje zemlje, kako bi učestvovao na Olimpijskim igrama i to u četverogodišnjem olimpijskom ciklusu, a jedan mora biti u posljednje dvije godine.

Ove godine mladi teniser propustio je mečeve reprezentacije Španije, te se njegovo odsustvo jasno osjetilo, u što su se svi ljubitelji tenisa mogli uvjeriti, pošto je i Srbija, između ostalih, bila bolja u grupi.

Ukoliko ne bude igrao i sljedeće, pravila su jasna. Popularni Carlitos neće moći na Olimpijske igre, a veliko je pitanje kada će biti Davis Cup jer će se sve riješiti na Generalnoj skuštini ITF-a, koja je na programu narednog vikenda.

Španija će dobiti kartu i to je izvjesno, ali prema sadašnjem kalendaru, Davis Cup je na programu poslije Olimpijskih igara, pa u ovom trenutku Alcaraz nema pravo učešća…

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime