Šta više rade ovi ljudi: PSG u velikim problemima, katarski šeik sam sebi prodavao zvijezde PSG-a?

Francuski nogometni klub Paris-Saint Germain se našao u velikim problemima nakon što je pokrenuta istraga oko transfera igrača kojima se zavodoljio pravilnik finansijskog fair-playa.

Sporna su tri transfera iz PSG-a, kluba u katarskom vlasništvu, u katarske klubove Al-Ahli i Al-Arabi u koje su otišle velike zvijezde tima sa ‘Parka prinčeva’.

Julian Draxler je prodat Al-Ahliju za 9 miliona, dok je Al-Arabi kupio Abdoua Dialloa za 15, a Marca Verrattija za čak 45 miliona eura.

UEFA-i su ovi transferi upalili alarme, te je otvorena istraga kojom se mora utvrditi da li je bogati šeik Nasser Al-Khleaifi, jedan od najmoćnijih ljudi u domovini, u suštini sam sebi prodao igrače.

Sumnja se da je Al-Khelaifi lobirao kod vlasnika pomenutih klubova da ukupno zajedno potroše 69 miliona eura koji su značajno popravili PSG-ov finansijski fair-play status.

Ukoliko se dokažu te sumnje, UEFA će odbiti uračunati taj novac u obračun PSG-ovog FFP-a, a vrlo vjerovatno pariskom klubu prijeti i zabrana transfera u jednom od narednih prelaznih rokova.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime