Stigla potvrda: João Félix bježi iz Simeoneovih ‘kandži’, naredna destinacija velikan Premier lige!

JoaoUTD

Portugalski nogometni dragulj João Félix želi napustiti Atletico Madrid, potvrdio je izvršni direktor ‘Jorgandžija’ Miguel Ángel Gil.

Félix se praktično od početka avanture na Wanda Meropolitano stadionu nije snašao u dresu Atletico Madrida, za što mnogi krive defanzivnu taktiku Diega Simeonea.

Da je Portugalac “prodisao” od udaljavanja od klupskog nogometa pokazuje i Svjetsko prvenstvo gdje u lepršavom stilu nogometa pokazuje prave vrijednosti.

Gil je potvrdio da je odnos na relaciji Simeone – Félix narušen, te da najplaćenije pojačanje u historiji kluba želi da ode iz Madrida.

“Félix je najveći transfer u historiji našeg kluba. Mišljenja sam da može da igra na svjetskom nivou, ali iz razloga koje sada ne želim pominjati, njegov odnos sa trenerom Simeoneom nije dobar. Nedostaje mu motivacije, a iako bih želio da ostane, Félix to ne želi”, potvrdio je glasine o odlasku Portugalca Gil.

Naredna destinacija 23-godišnjefg Félixa je Premier liga, gdje ga prema prvim informacijama 100 miliona eura želi platiti Manchester United.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime