Stojković od UEFA-e traži izmjenu pravila, ostali selektori mu pružili podršku

Ove godine se u Njemačkoj igra Evropskog prvenstvo u nogometu, a uoči takmičenja je selektor Srbije Dragan Stojković odlučio da podnese interesantan zahtjev krovnoj evropskoj nogometnoj asocijaciji UEFA-i.

Kako su javili iz Srbije, popularni Piksi je spremio zahtjev koji će predati UEFA-i, a u njemu traži promjenu pravila i povećanje broja igrača na koje selektori mogu računati tokom takmičenja.

Prema trenutnim pravilima će selektori za Euro moći prijaviti 20 igrača i 3 golmana, a Piksi želi da se taj broj poveća na 25 nogometaša.

Selektor Srbije će zahtjev podnijeti na Forumu trenera koji je zakazan za april, a dobit će podršku ostatka kolega, selektora drugih reprezentacija jer su i oni za to da mogu računati na više igrača.

Tako se oni zalažu da UEFA prepiše pravilo FIFA-e koje je bilo na snazi na Svjetskom prvenstvu u Kataru, kada su selektori imali pravo pozvati 25 nogometaša.

I tada je promjenu inicirao Piksi, ali FIFA je na to pristala zbog efekata pandemije korona virusa koja je prethodno ostavila traga na cijeli svijet pa tako i na sport.

U grupi C, ‘Orlovi’ će u Njemačkoj imati za rivale momčadi Slovenije, Danske i Engleske.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime