Strašan posao! Niko ne može da vjeruje, ali su Španci ispred nosa Nizozemcima ‘ukrali’ mladu zvijezdu

Defanzivac torinskog Juventusa na posudbi u Romi, Dean Huijsen, odlučio je u budućnosti nastupati za nogometnu reprezentaciju Španije.

Naime, Huijsen je rekao ‘da’ pozivu iz Nogometnog saveza Španije. Ovaj 18-godišnji stoper odlučio je u budućnosti braniti boje ‘Crvene furije’, iako je igrao za omladinske selekcije Nizozemske.

Mlada zvijezda posjeduje pasoše obje zemlje. Rođen je 2005. godine u Amsterdamu, ali se sa svega pet godina preselio u Španiju, odnosno na Marbellu.

U ovoj zemlji je i počeo svoj nogometni put, te se ispostavilo da je povukao talenat na oca Donnyja koji je igrao za nekolicinu klubova u Nizozemskoj i predviđa mu se ogromna karijera.

Španci su tako odlučili iskoristiti činjenicu da ima njihov pasoš, predstavnici Nogometnog saveza su razgovarali s njim o mogućnosti da u budućnosti njihovu državu i on je rekao ‘da’ ovom pozivu.

Nizozemska je izvjesno ostala bez izuzetnog talenta, dok bi Dean Huijsen već u narednim utakmicama trebao dobiti poziv selektora Luisa de la Fuentea.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime