Striktno pravilo Bayerna: Kane zna šta u Minhenu nikako ne smije napraviti, a sve zbog Salihamidžićeve odluke

Harry Kane prošlog je mjeseca stigao u redove minhenskog Bayerna iz Tottenhama koji je njegovom prodajom kasu napunio sa 100 milijuna eura.

Kane je tako poslije više od 10 godina otišao iz Tottenhama jer je shvatio da je vrijeme da konačno osvoji neki trofej u karijeri. Pored svih ponuda odlučio se za kultnu Allianz Arenu.

Englez je prije nekoliko nedjelja predstavljen u Minhenu, a priznao je kako nije znao da u klubu vladaju neka neobična pravila koja svaki igrač mora poštovati.

Jedno od striktnih pravila Bayerna je marka automobila u kojem se nogometaši mogu pojavljivati. Iako je napadač ‘Gordi Albiona’ prebacio svoju kolekciju luksuznih automobila iz Londona u Njemačku, dočekao ga je hladan tuš kada je shvatio šta mora da poštuje.

Poznato je da ‘Bavarci’ imaju veoma unosan ugovor s kompanijom Audi koja čak posjeduje 8.33% dionica kluba. Zbog toga svaki igrač i član kluba moraju voziti samo taj automobil kada dolaze na treninge i utakmice ili bilo koje događaje vezane za klub.

Kane se zatim raspitivao šta će se dogoditi ako se pojavi sa drugim automobilom iz svoje kolekcije, a onda su mu saopštili da će biti kažnjen. Kaznu je prije nekoliko godina uveo Hasan Salihamidžić kada je Kingsley Coman prekršio pravilo, zbog čega je Francuz morao platiti 50.000 eura.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime