Sve je šokirao kad je u 32. godini završio igračku karijeru, a onda je pokrenuo neobičan biznis od kojeg danas zarađuje milijune

Bivši danski reprezentativac Daniel Agger svoj život vodio je na način koji nije baš karakterističan za jednog nogometaša, ali je pokazao da mu je važno da i nakon završetka karijere ima što za raditi.

Agger je najbolje dane igračke karijere proveo u dresu Liverpoola za koji je igrao čak osam godina, a nakon toga se vratio u Brondby u ljeto 2014. godine i očekivalo se da će tu igrati još nekoliko sezona, ali to se nije dogodilo.

Nakon samo dvije sezone Agger je šokirao nogometnu javnost kada je objavio da završava svoju igračku karijeru iako je tada imao samo 31 godinu. No, Agger je poručio tada da se u njegovom životu ne vrti sve oko nogometa i da tu postoje druge stvari kojima se on želi baviti.

Još dok je nosio dres Liverpoola Agger je razmišljao o tome kako uložiti novac i pokrenuo je nekoliko biznisa u Danskoj, a jedan od njih se pokazao punim pogotkom i danas mu je glavni izvor zarade.

Naime, svi su ostali iznenađeni kada je Agger 2013. godine odlučio pokrenuti firmu “KloAgger” koja se bavi održavanjem javnih WC-a diljem Danske, te je ovaj biznis prethodnih godina zaista urodio plodom.

Agger je tada u pokretanje firme uložio oko 600.000 eura i to mu se počelo itekako isplaćivati. Nije mu trebalo dugo da vrati uloženi novac, a onda je njegova tvrtka počela itekako zarađivati.

Potpisali su nekoliko ugovora u brojnim gradovima u Danskoj gdje se brinu o javnim WC-ima, a prema pisanju tamošnjih medija Agger je već zaradio nekoliko milijuna od tog biznisa.

Međutim, jasno je da ni od nogometa ne želi tek tako pobjeći. Pored svih obaveza u poduzetničkim vodama Agger je odlučio dobiti sve licence i započeti s trenerskom karijerom, te danas radi u drugom rangu danskog nogometa.

Agger je trenutno trener momčadi HB Koge koju je preuzeo prije nešto više od godinu dana. U prvoj sezoni Agger je zadržao ovaj klub u drugoj ligi što je bio prioritet, a jasno je da su apetiti porasli i da će sada pokušati izboriti elitni rang.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime