SVE ZA 0 FUNTI! Amorim će na Anfieldu koristiti ‘neviđenu’ formaciju ‘Redsa’, sprema se dominacija?

AmorimLIV
Sa novim trenerom, stiže i nova filozofija

Portugalac na klupi Sporinga Ruben Amorim je svakim danom sve bli7e i bliže raspletu prema kojem u transferu trenerske karijere potpisuje za slavni Liverpool.

Perskeptivni menadžer bi na Anfieldu trebao zamijeniti sada već legendarnog Jurgena Kloppa sa kojim odlazi i njegova filozofija.

Amorim će, sasvim očekivano, sa sobom donijeti neku novu struju i izgled momčadi, kao i sam izgled na terenu koji nije viđen mnogo puta za vrijeme vladavine njemačkog stratega.

Naime, očekuje se da Liverpool zaigra u ofanzivnoj verziji 3-4-3 formacije i to sa igračima trenutne konkurencije, što znači da novi trener neće izdvajati novac za ovu varijantu.

Očekuje se da Amorim zahvaljujući svom karakteru, ali i reputaciji zadrži sve nogometaše koji su trenutno jako bitni na Anfieldu, pa ova postava dodatno dobija na značaju.

Sve će se fokusirati na sredinu terena gdje novi trener navodno želi prebaciti Trenta Alexander-Arnolda i Andyja Robertsona po bokovima, dok tu liniju kompletirati sjajni Endo i Alexis Mac Allister.

U odbrani će prema ovim prognozama biti Virgil Van Dijk, Joe Gomez i Ibrahima Konate, dok će gol čuvati neprikosnoveni Allison Becker.

Vrh napada i najopasniji dio formacije kompletiraju Mohamed Salah, Darwin Nunez i Luis Diaz.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime