Svi u Feneru su u nevjerici: Perotti zadobio povredu koju je imalo samo osam ljudi na svijetu

PerottiFEN

Nogometaš Fenerbahçea Diego Perotti poznat je kao nogometaš sklon povredama, ali jedna od njih je zbunila čak i ljekare prilikom dijagnoze.

Bilo je to krajem novembra 2020. godine i od tada je Argentinac van pogona. U borbi za loptu, veznjak je pao na travnjak nakon jednog duela i ostao je ležati s bolnom grimasom na licu.

Prema tvrdnjama ljekara, Argentinac je pretrpio neobičnu povredu i puknuće tetive proksimalnog bicepsa femorisa za koju tvrde da je do sada neviđena kod profesionalnih sportista.

Sportski direktor kluba Emre Belözoglu objasnio je rijetkost ove vrste povrede.

“Ovo je prvi put da je ovakva povreda viđena kod sportiste. U svijetu postoji osam slučajeva, a sedam od njih su izazvane saobraćajnim nesrećama. U slučaju da ode na operaciju, Perotti bi izvan terena mogao biti između tri i osam mjeseci.” – kazao je Emre.

Vrijedi napomenuti da bi povrede mogle uništiti njegovu epizodu u turskom velikanu s obzirom da uprava razmišlja o raskidu ugovora koji ističe 2022. godine.

Perotti je pred početak ove sezone stigao u redove Fenera iz Rome, a u karijeri je još nastupao za Sevillu, Genou i Boca Juniors.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime