Tako ti je u Realu: Modrić se nakon svega našao na Pérezovoj ‘crnoj listi’, ali je ubrzo pronašao novi klub?

Hrvatski veznjak i jedan od najboljih u svojoj klasi Luka Modrić našao se na listi nogometaša koji će naredne godine, odnosno ljeta napustiti Real Madrid, saznaje list Fichajes.

Proslavljeni maestro sredine terena produžio je ugovor sa ‘Kraljevima’, ali Florentino Pérez nastavlja tradiciju prema kojoj ne dozvoljava da se legende kluba penzionišu u najdražem dresu.

Modriću je tako postalo jasno da će morati spakovati kofere, a s obzirom da u njegovim nogama zbog savjesnog odnosa prema karijeri ima još nekoliko kvalitetnih sezona, nije mu teško pronaći novi klub.

Hrvatski as će karijeru nastaviti, a najizvjesnije i završiti u redovima Inter Miamija čiji vlasnici aktivno rade na savršenoj formi ugovora za potpis 2024. godine.

Modrić ima sjajan odnos sa Davidom Beckhamom, pa će ispred Saudijske Arabije u smiraj karijere ipak izabrati MLS i život u Miamiju.

Dužni smo napomenuti da su na Perezovoj crnoj listi još i Toni Kroos koji će najvjerovatnije u igračku penziju, golman Lunin, beskompromisni vojnik Nacho i uvijek zahvalni Lucas Vazquez.

Što se tiče Modrića, on je tokom proteklih 11 godina za Real Madrid odigrao 492 susreta i tom prilikom zabio 37, a namjestio čak 77 golova. Osvojio je sve što se može osvojiti na najvećoj sceni.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime