Tako to oni rade: Saudijci oštro kaznili nogometaše zbog pobune protiv Mancinija, jedan najgore prošao

Veliki skandal potresao je nogomet u Saudijskoj Arabiji nakon što je utvrđeno da su se petorica nogometaša pobunila protiv selektora nacionalnog tima Roberta Mancinija i odlučila odbiti dolazak na okupljanje.

Utvrdili su u Nogometnom savezu Saudijske Arabije da su Nawaf Al-Aqidi, Salman Al-Faraj, Mohamed Maran, Khaled Al-Ghannam i Ali Hazazi grubo prekršili pravila, a najgore je prošao Al-Aqidi, inače golman Al-Nassra i saigrač Cristiana Ronalda.

Al-Aqidi je kažnjen sa čak pet mjeseci suspenzije i novčano sa 75 hiljada eura nakon što je utvrđeno da je slao uvredljive poruke na račun selektora Mancinija tražeći uz to da se odgodi timski kamp.

Žalio se i zbog činjenice da je treći golman te nije došao na okupljanje reprezentacije, baš kao i ostali kažnjeni igrači.

Igrač Al-Hilala Salman Al-Faraj je kažnjen sa 25 hiljada eura jer je odbio dolazak u kamp, a preostala trojica igrača su suspendovana na mjesec i kažnjena po 50 hiljada eura jer su bez dozvole propustili okupljanje.

Saudijska Arabija je doživjela neuspjeh na nedavno okončanom Azijskom kupu, gdje je eliminisana od Južne Koreje već u osmini finala.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime