090619Nadal

TENISKI FANATIK: Rafael Nadal i njegovi neobični rituali!

Španjolski tenisač Rafael Nadal danas je osvojio Roland Garros po 12. put u karijeri, što mu je ukupno 18. Grand Slam naslov.

U reprizi prošlogodišnjeg finala u Roland Garrosu 33-godišnji “kralj zemlje” ponovno je nadigrao 25-godišnjeg Austrijanca Dominica Thiema sa 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 nakon tri sata i jedne minute igre.

Nadal je postao prvi u povijesti koji je u pojedinačnoj konkurenciji 12 puta osvojio jedan od četiri Grand Slam trofeja. Do danas je dijelio taj rekord s legendarnom Australkom Margaret Court koja je 11 puta osvajala Australian Open.

Španjolski tenisač je poseban u svakom pogledu, a mnogi od vas su sigurno primijetili njegove neobične rituale. Nadal je rob svojih rituala, a neki će u šali reći da je i u tome apsolutni prvak.

Nadal će svaki put ugaziti u teren s desnom nogom. Nakon toga će poravnati ručnike i stolice. Njegove bočice dijagonalno su poredane na terenu, zatim otvara prvu, malo pije i vrati je točno na mjesto, a onda slijedi ista stvar i s preostalima.

Prije nego što meč počne, sudac i protivnik uvijek njega moraju čekati. Spomenute bočice daje skupljaču loptica za hladnjak. Energetski gel uvijek jede na isti način. Skače uz mrežu dok sudac baca novčić.

Nakon toga dolaze na red rituali za servis. Na zemljanoj podlozi prvo će očistiti crtu, zatim će vaditi hlačice iz stražnjice, pa se onda malo briše po nosu, te stavlja kosu iza lijevog uha, pa nos, pa kosa na desnu stranu.

Također, postoje još dva rituala. Traži ručnik obavezno poslije svakog poena, a kod izmjene strana uvijek čeka protivnika na mreži.

Nadal je fanatik, osvojio je 12. puta Roland Garros i definitivno mu treba čestitati na svemu, pa tako i na praznovjernim ritualima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku