TEŽAK UDARAC: U Realu su sve znali o Benzeminoj ‘velikoj tajni’, a sada cijenu svega plaćaju Saudijci

Karim Benzema je na kraju prošle sezone nakon 13 godina napustio Real Madrid te je poput brojnih nogometnih zvijezda Evrope za novu stanicu izabrao Saudijsku Arabiju, preciznije tamošnji Al Ittihad.

Navijači Al Ittihada, polako ali sigurno, postaju nestrpljivi sa Benzemom. Bivši napadač Reala nije izliječio povredu koja ga je spriječila da nastupa u posljednja tri meča, a ni ovog petka, protiv Al Feihe, nije bio u planiranom sastavu.

Pažnju u ovom klubu tako su ponovo počeli da dobijaju drugi nogometaši poput Romarinha ili Hamdallaha koji su prethodno pali u totalno drugi plan dolaskom Francuza.

Podsjećanja radi, Benzema je cijelu prošlu takmičarsku godinu mučio muku sa povredama, pa nije igrao ni na Svjetskom prvenstvu, dok također i igrajući za Real, nije bio na prepoznatljivom nivou.

Čini se da je sada dobro čuvana tajna legendarnog napadača sa “dotrajalošću” njegovog tijela došla do izražaja, a cijenu svega plaćaju Saudijci i to papreno skupo pošto je plata 35-godišnjaka oko 100 milijuna eura godišnje.

U Madridu su svega bili itekako svjesni, te pojedini izvori tvrde kako je odlazak igrača sa Santiago Bernabeua zapravo bio itekako isplaniran…

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime