Totalno ‘rasulo’ Furije: Enriquea na klupi mijenja čovjek koji sa “najjačom selekcijom” godinama nije napravio ništa

EnriqueMartinez

Nogometna reprezentacija Španije neslavno je završila svoj put na Svjetskom prvenstvu eliminacijom od Maroka nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca.

Luis Enrique je prije Mundijala naglašavao između redova da je spreman na novi izazov bez obzira na plasman ‘Crvene Furije’ u Kataru.

Onda Cero se izdvaja kao prvi izvor koji se dotakao te teme i sasvim očekivano došao do novih informacija koje potencijalno mogu značiti pravo ‘rasulo’ u taboru Španije.

Enrique je blizu odluke da se ponovo oproba u klupskom nogometu, a Španija ima jednu opciju i ona se opravdano ne dopada nijednom navijaču udržavi.

Kako saznaje Onda Cero, jedini (trenutno) kandidat za Enriqueovog nasljednika je čovjek koji sa ‘zlatnom generacijom’ Belgije nije napravio aspolutno ništa.

Roberto Martinez je za vrijeme mandata u Belgiji na raspolaganju imao neke od najboljih pojedinaca evropskog nogometa. No, trofeji su ostali samo u domenu teorije.

Zbog toga se navijači i javnost pitaju koliko je Martinez zapravo kompaktibilan da rukovodi selekcijom koja se konstantno bori za najveće domete na evropskoj i svjetskoj sceni.

Što se tiče Enriquea, on je na klupi Španije proveo 38 utakmica. Zabilježio je 20 pobjeda, 11 remija i sedam poraza, bez značajnijeg trofejnog učinka.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime