Totti: Sampdoria me željela pod svaku cijenu, ali sam se odlučio povući

Totti

Najveća legenda Rome Francesco Totti govorio je za Sky Sport Italia o mnogim nogometnim temama i tako privukao veliku pažnju tamošnje javnosti.

Jedno od najčešće postavljanih pitanja za Tottija je okončanje karijere, kao i ponude koje je odbio kako bi do kraja ostao lojalan jedinom timu za kojeg je igrao.

“Sampdorija me htjela dovesti pod svaku cijenu. Bio sam u nedoumici. Želio sam nastaviti igrati, jer sam mislio da mogu još nešto dati, ali na kraju to ništa ne bi značilo za mene. Imao sam samo jednu ideju u glavi: Da nosim samo jedan dres. Sve moje godine u Romi, sve drage uspomene bile bi izbrisane i zato sam odlučio da se povučem.”

Dotakao se Lazija koji ove sezone igra fantastično.

“Kao navijač Rome nadam se da će Lazio pasti što je prije moguće. Imate sezona kada ništa ne pođe po zlu, ali ja se nadam da će doći u crnu seriju. Inzaghi je jedan od najboljih trenera u igi, radi odlične stvari, imam sjajan odnos s njim, ali bio bih sretniji kada bi bio trener drugog tima.”

Zanimljiva je i teorija koju je iznio za bivšeg trenera Luciana Spalettija jer se ponašao kao “čovjek sa dva lica”.

“To su dvije različite osobe. Prvi Spalletti je bio top lik, bio mi je poput drugog oca. Bio je neko s kim sam bio skoro 24 sata dnevno. Drugi Spaletti je bio drugačiji. Da li je imao svoje razloge, ili je slušao druge ljude, ne znam. Uvijek sam davao sve od sebe tokom njegovog drugog mandata, čak i kada sam imao problema.” – kazao je Totti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime