Serie A odgoda tragedija u Genovi

TRAGEDIJA U GENOVI: Odgađa se početak Serie A?!

Talijanski mediji izvještavaju o potencijalnoj odgodi prvog kola Serie A. Razlog je nezapamćena tragedija koja je zadesila grad Genovu, nakon što se jučer srušio vijadukt Morandi. 

Poznati vijadukt Morandi srušio se jučer ujutro, trideset i devet ljudi je poginulo, a velik broj ih je ozlijeđeno. U nezapamćenoj tragediji nogometni klubovi iz Genove, Sampdoria i Genoa, zatražili su odgodu prvog kola.

Sampdoria bi prema unaprijed napravljenom rasporedu prvo kolo nove sezone Serie A trebala igrati na svom Luigi Ferrarisu u nedjelju, 19. augusta u 20:45 sati, protiv Fiorentine. Klub i navijači su zatražili odgodu utakmice.

Drugi genovski klub, Genoa, u nedjelju u istom terminu gostuje na San Siru kod Milana, a navijači ‘Grifona’ obznanili su da neće putovati na utakmicu. Nagađa se da je i klub poslao apel savezu za odgodu utakmice.

Međutim, postoji mogućnost da to neće biti jedine utakmice Serie A koje će biti odgođene, izvještava Il Secolo XIX.

Naime, Serie A bi trebala početi u subotu, utakmicama Chieva i Juventusa te Lazija i Napolija, ali istoga dana proglašen je dan žalosti.  Zbog toga postoji mogućnost da se i te dvije utakmice odgode.