TRENER S VIZIJOM: Alpski Mourinho potpisuje dugoročni ugovor s engleskim premijerligašem

140420Ralph
Foto: Julian Finney/Getty Images

Austrijski nogometni trener Ralph Hasenhuttl (52) blizu je potpisa novog trogodišnjeg ugovor sa Southamptonom, koji trenira od decembra 2018. godine.

Hasenhuttl, koji iza sebe ima vrlo uspješne epizode na klupama Ingolstadta i RB Leipziga, prvi put bi u jednom klubu trebao ostati dulje od tri sezone.

Vrijeme kad je nogomet “paraliziran” zbog pandemije koronavirusa, austrijski revolucionar provodi radno nastojeći da njegova strategija treniranja bude primijenjena u svim dobnim kategorijama, od početnika do prvog tima Southamptona.

Njegova želja je da Southampton u prvom timu ima što više igrača iz svoje akademije, jer bi već od najmanjih nogu mogli usvojiti njegovu nogometnu filozofiju koja se zasniva na visokom presingu i brzoj tranziciji.

Hasenhuttl ima posebne metode, zbog kojih nosi nadimak ‘alpski Mourinho‘, a zanimljivo je da smatra da video igrice stvaraju ovisnost kao alkohol i droge, pa je svojim igračima onemogućio igranje istih na dan utakmice.

Dok sam bio trener Leipziga bilo je igrača koji su igrali video igrice do tri ujutro. To je veliki problem, igrice stvaraju ovisnost kao alkohol i droge. Kad smo na gostovanju navečer u hotelu isključimo wi-fi, pa se ne mogu igrati. Moram zaštititi igrače“, rekao je Austrijanac.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime