Turci nisu žalili novac: Poznato koliku je Mourinho dobio platu za trenersku poziciju Fenerbahčea

Slavni portugalski stručnjak Jose Mourinho prethodnih dana predstavljen je kao novi trener Fenerbahčea, a turski mediji su otkrili finansijske detalje ovog pomalo iznenađujućeg transfera.

Malo ko je mogao pretpostaviti da će Ismaila Kartala na klupi Fenerbahčea naslijediti tako veliki stručnjak poput Josea Mourinha.

Ipak, Turci su imali plan, održali sastanak prvi s Portugalcem i na kraju ga nagradili vrlo bogatim ugovorom, što je na kraju presudilo.

Turski mediji otkrili su da će plata njemu i njegovom stručnom štabu iznositi 12 miliona eura godišnje. Od toga, 10 miliona eura ide Mourinhu, a preostala dva članovima njegovog stručnog štaba.

Vlasnik kluba Ali Koc otkrio je kako su i drugi klubovi održali sastanke s Mourinhom, ali da je Fenerbahče bio prvi i zbog brzine ga uspio dovesti na klupu slavnog istanbulskog kluba.

Inače, to je veća plata od one koju je imao u Romi, koja mu je posljednji klub u karijeri, dok je ipak manja od rekordne koju je imao u Manchester Unitedu (oko 15 miliona eura).

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime