U Chelseaju mu ovo nije padalo napamet: Pulišić ‘završio’ Milanu spektakularno pojačanje i buduću nadu svjetskog nogometa

Američki nogometaš Christian Pulišić je, baš poput mnogih ovo ljeta, “prodisao” od odlaska iz Chelseaja i sada polako hvata prepoznatljivi ritam forme.

Pulišić je London zamijenio Milanom i ubrzo se privikao na novu momčad, a sada istoj želi pomoći na način koji nije imao priliku ili želju demonstrirati na Stamford Bridgeu.

Naime, Giovanni Reyna je u ovom trenutku najbliži dolasku na San Siro, odnosno Milan, a na tome rukovodstvo ovog kluba može zahvaliti isključivo Pulišiću.

Reyna je sa omalenim krilnim napadačem igrao u Borussiji Dortmund, a nakon nekog vremena “kaljenja” u Njemačkoj, odlučio se za transfer dosadašnjeg dijela karijere.

20-godišnji Amerikanac igra na pozicijama u napadačkom dijelu sredine terena, dok se dobro snalazi i na krilnim pozicijama, što će Milanu potencijalno biti od velike pomoći.

Reyna je već dao saglasnost da se pridruži Rossonerima, a do konačnog dogovora ostaje da Milan i Dortmund pronađu zajednički jezik oko cijene.

Ona, bar prema prvim najavama, neće biti veća od 30 miliona, što je za talenta poput Reyne, zaista bagatela. Stefano Pioli je takođera dao zeleno svjetlo za njegov dolazak u Seriju A.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime