UEFA objavila nova pravila za predstojeći EURO: Izbornici mogu praviti promjene na popisu

040521UEFAEuro

Do početka Europskog prvenstva ostalo je još nešto više od mjesec dana, a brojne reprezentacije već se u velikoj mjeri pripremaju za završni turnir.

Izgledno je da će sve reprezentacije do kraja mjeseca objaviti popis igrača na koje će računati na predstojećem Europskom prvenstvu. Također, imat će priliku odigrati najmanje jedan pripremni susret iako je raspored jako zgusnut.

Europsko prvenstvo se trebalo održati prošlog ljeta, ali je odgođeno zbog pandemije koronavirusa. Na kraju je UEFA donijela odluka da će Euro biti odigran od 11. juna do 11. jula ove godine.

Potpuno je jasno da će ovaj EURO biti dosta drugačiji od prethodnih zbog epidemioloških mjera koje su na snazi u većini europskih zemalja zbog koronavirusa.

Zbog toga je UEFA odlučila uvesti nekoliko novih pravila kako bi se izbjegli svi potencijalni problemi za reprezentacije koje će igrati na ovom izdanju završnog turnira najboljih europskih selekcija.

Naime, krovna kuća europskog nogometa je potvrdila da je donesena odluka da se promijeni broj igrača na koje jedna reprezentacija može računati.

Prema starom pravilu na popisu su se mogla naći 23 nogometaša, a sada je odlučeno da izbornik na EURO može povesti 26 nogometaša, a od toga su tri golmana.

To je u slučaju ako bi se eventualno neke reprezentacije našle u problemu s koronavirusom, odnosno ako bi neki nogometaši bili zaraženi ili morali u izolaciju. Međutim, 23 igrača ostaje maksimalan broj dozvoljenih igrača koje izbornik može prijaviti za utakmicu.

Također, izbornici do 1. juna moraju predati popis igrača za Europsko prvenstvo, ali isti može imati neograničene promjene u slučaju težih ozljeda ili bolesti, ali promjene se mogu vršiti do prvog susreta na EURO-u.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime