UEFA šokirala Englesku: I ako budu domaćini EURO-a 2028. godine, Englezi će morati igrati kvalifikacije?

190923Engleska

UEFA već uveliko gleda na Evropsko prvenstvo koje će biti igrano 2028. godine, iako nas do početka onog u Njemačkoj naredne godine dijeli više od devet mjeseci.

Aktuelna godina je od marta do novembra rezervisana za kvalifikacije na EURO u kojima domaćin turnira ne igra i to je pravilo za kakvo oduvijek znamo.

Za Evropsko prvenstvo koje će se igrati 2028. godine UEFA bi vrlo brzo, odnosno 10. oktobra, trebala saopštiti odluku ko će zapravo biti domaćin tog turnira.

Kandidat je Turska s jedne strane, te pet zemalja s druge, a to su Engleska, Škotska, Vels, Sjeverna Irska i Republika Irska. U međuvremenu se u engleskim medijima pojavila, za Engleze, pomalo nevjerovatna vijest.

Naime, popularni ‘Gordi Albion’ bi, i ako bude domaćin EURO-a, mogao igrati kvalifikacije. To bi naravno bila normalna vijest kada ne bi bilo nijedno automatsko mjesto za domaćine, no šokira da bi Engleska kao glavni domaćin morala igrati kvalifikacije.

S druge strane, direktno mjesto na velikom turniru mogle bi dobiti selekcije Velsa i Sjeverne Irske. Sve ovo bi moglo izazvati neki “boom” u javnosti, pa ostaje da ispratimo nastavak priče.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime