Ususret olimpijskim kvalifikacijama: Hrvatska u skupini smrti!

280120Kauboji

Nakon što je kompletirano europsko i afričko rukometno prvenstvo slavljem Španjolske i Egipta, poznato je i svih 12 sudionika kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju.

U kvalifikacijama će sudjelovati 12 selekcija podijeljenih u tri grupe po četiri, a prve dvije momčadi iz svake grupe izborit će plasman na Olimpijske igre.

Hrvatski rukometaši igrat će u najtežoj grupi, zajedno s Francuskom, Portugalom i Tunisom. Turnir će održati od 17. do 19. aprila u Parizu.

Unatoč debaklu na nedavnom Euru (ispadanje u prvoj fazi natjecanja), Francuska je i dalje rukometna velesila, Portugal je na istoj smotri bio najveće iznenađenje, dok je Tunis afrički viceprvak.

U grupi 1 igrat će domaćin turnira Norveška, te Brazil, Čile i Južna Koreja, dok će u grupi 3 snage odmjeriti domaćin Njemačka, te Švedska, Slovenija i Alžir.

Direktnu “vizu” za olimpijske igre izborili su svjetski prvak Danska, europski prvak Španjolska, afrički prvak Egipat, Pan-američki prvak Argentina, pobjednik azijskih kvalifikacija Bahrain i domaćin Japan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku