Već drugu uzastopnu sezonu: NBA liga uvela praksu zbog koje minule noći nije bilo utakmica na programu

Nova sezona u NBA ligi se tek zahuktava nakon dvije sedmice, ali već smo imali i prvu pauzu koja će se izgleda i ubuduće praktikovati u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Naime, osim Dana zahvalnosti, božićne večeri i dana kada se igra finale NCAA lige, NBA liga će praviti kratak prekid programa na takozvani “Election Day”, odnosno dan izbora u Sjedinjenim Američkim Državama.

Budući da se faktički svake godine održavaju izbori za određena mjesta u federalnim institucijama djeluje da će se praksa uspostavljena 2022. godine nastaviti i u godinama za nama.

NBA liga tako, prema riječima novinara Seana Cavanaugha, podstiče građane da uzmu učešće u političkom životu svoje zemlje i izađu na glasanje.

Rukovodstvo lige će širiti i informisati ljude o načinu i značaju glasanja, a kao još jedan razlog da se ovog dana ne održavaju utakmice navodi se i da mnogi klubovi svoje dvorane ustupaju kao prostore u kojima se odvija ovaj proces.

Dan izbora u Americi pada svake godine u utorak nakon prvog ponedjeljka u novembru pa je tako prošle godine osmi dan ovog mjeseca bio bez utakmica.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime