VEĆ UČI NJEMAČKI JEZIK! Mourinho želi na klupu Bayerna, prvo pojačanje će mu biti svjetski kalibar napadača?

Portugalski strateg Jose Mourinho se prema dobrim obaviještenim izvorima iz Njemačke priprema preuzeti užarenu klupu minhenskog Bayerna.

Uvijek pouzdani Christian Falk prenosi kako Mourinho već uči njemački jezik i da je spreman od ljeta preuzeti komandu tamošnjeg velikana sa kojim se aktivno povezivao i u prošlosti.

Prekaljeni Portugalac tvrdi da će pod njegovim vodstvom biti nastavljena dominacija ‘Bavaraca’ u Bundesligi, dok i u Evropi ima garancije za uspjeh.

Nije dugo trebalo da se u medijima pojavi i prvo pojačanje koje će 61-godišnjak dovesti u bilo koji klub da stigne, jer navodno ima takav dogovor po odlasku iz Rima.

Naime, Paulo Dybala se sve glasnije pominje u kontekstu pojačanja sa kojim će svoju eru na Allianz Areni započeti legendarni strateg s obzirom da je upravo on najzaslužniji za njegov dolazak na Olimpico.

Dybala će i ovog ljeta biti dostupan po promotivnoj cijeni, a nema dileme kako upravo on svjetski kalibar prijeko potreban u napadu momčadi kojoj iz ruku klizi titula domaćeg prvenstva nakon 11 godina.

Argentinski napadač igra na poziciji iza napadača, dok je za Bayern odlična vijest da se snalazi i na desnom krilu gdje je već dugo vremena veliki problem u rotaciji, ali i kvalitetu nogometaša na toj poziciji.

Što se tiče Mourinha, on će u slučaju da preuzme Bayern (šanse su u ovom trenutku jako velike), kompletirati angažman u svakoj od najjačih liga u Evropi.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime