Veliki skandal u elitnom košarkaškom rangu BiH, tri kluba izbačena!

100621Siroki-Igokea

Košarkaški savez BiH izbacio je iz prve lige Igokeu, Spars Sarajevo i Borac nakon što si odlučili bojkotirati Final Four koji je bio na programu proteklog vikenda te je Široki Brijeg proglašen prvakom.

Prema odluci Košarkaškog saveza BiH, povjerenik lige Nadir Koredžija je naveo kako ekipe Igokea iz Aleksandrovca, Borac iz Banja Luke i Spars iz Sarajeva “iz neopravdanih razloga nisu nastupile u dvije planirane utakmice Final Four turnira u Širokom Brijegu“.

Na turniru se jedino pojavila ekipa Širokog te je proglašena pobjednikom košarkaške lige BiH u sezoni 2020./2021. Istovremeno ekipama Igokea, Borac i Spars izrečene su novčane kazne od 1500 eura i donesena je odluka o isključenju iz prve lige te sele u niži rang.

Koredžija je pojasnio kako je postupio prema propisima lige utvrđenim na početku ove sezone. Nakon okončanja lige za prvaka dio klubova tražio je neodigravanje Final Foura, što su u Košarkaškom savezu BiH odbili.

Ova odluka će zasigurno izazvati žestoke reakcije s obzirom na to da je Igokea redoviti sudionik eurokupova, a Spars je ove sezone igrao i u ABA 2 ligi.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime