Vrag je odnio šalu: Još uče pravila, a na ljeto će 50 najvećih zvijezda iz Evrope dovesti u ligu kod Ronalda!

RonaldoSA

Dolazak Cristiana Ronalda u Saudijsku Arabiju je sasvim očekivano pokrenuo domino efekat koji ozubiljno prijeti da epicentar ozbiljnog nogometa prenese u tamošnju ligu.

Kako je već svima poznato, Ronaldo je sa Al-Nassrom potpisao historijski ugovor, a njegovim stopama bi moglo čak 50 nogometaša iz Evrope i to već ovog ljeta.

Naravno, ne postoji realna šansa da svih 50 u jednom roku stignu u Saudijsku Arabiju, ali se prenosi kako će sa većinom biti sklopljen tzv. predugovor koji garantuje dolazak u njihovo takmičenje kao ispunjenje cilja.

ESPN prenosi kako će bogati vlasnici tamošnjih klubova tražiti samo i isključivo, bar što se tiče ovog ljeta, nogometaše kojima ističe ugovor u Evropi.

Naravno, takvih je mnogo, a samo neka od imena su Lionel Messi, Robeto Firmino, Adama Traore, Wilfried Zaha, Karim Benzema, Luka Modrić, Edin Džeko…

Plan klubova iz Saudijske Arabije je da se iskoristi kriza koja je zadesila nogomet u Evropi kako bi se sklopile što bolje finanijske ponude za ojačavanje takmičenja u njihovom reonu.

“Neće biti kao kineska liga od prije nekoliko godina. Saudijci razvijaju strategiju prema kojoj neće bacati ogromne svote novca na neprovjerene projekte”, navodi se u tekstu ESPN-a.

Osim nogometaša, sve je više i trenera koji se odlučuju da karijeru nastave daleko od domova, a neka od najzvučnijih su Jose Mourinho i Zinedine Zidane.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime