VVD ZAISTA ODLAZI? Liverpool pronašao nasljednika za dugogodišnjeg vođu tima i stuba odbrane sa Anfielda

Vrijeme neupitno prolazi, a sve je bliži momenat kada će Jurgen Klopp spakovati kofere i zauvijek napustiti trenersku kancelariju na Anfieldu, što neće proći bez posljedica.

Prvi nogometaš aktuelne momčadi koji je izašao u javnost i rekao da nije siguran u kojem pravu će ići klub poslije Kloppa je Virgil Van Dijk.

Nizozemac je jedan od nekolicine članova koji ulaze u posljednju fazu ugovora sa engleskim velikanom, pa se priča o odlasku povukla s punim pravom.

S tim u vezi, Standard prenosi kako je Liverpool već načinio prve korake i kako rukovodstvo ovog kluba navodno želi da bivši nogometaš Manchester Cityja preuzme komandu odbrane u narednom periodu.

Kako saznaje gore navedeni izvor, Tosin Adarabioyo je glavni kandidat za poziciju koju pokriva Van Dijk, a koji se istovremeno već povezuje sa nekoliko velikana širom Evrope.

Adarabioyo je slobodan nogometaš već sredinom godine, pa se Liverpool očekivano nametnuo kao favorit za njegov potpis kojeg smatraju izuzetno važnim.

Fulham će pokušati da zadrži 26-godišnjaka koji ima jake veze s ‘Građanima’ jer je njihov polaznik akademije, ali poziv sa Anfielda nije nešto što se dobija, ali i odbija svaki dan.

Engleski defanzivac je standardan u Fulhamu, a ove sezone je u svim takmičenjima zabilježio 16 nastupa uz jedan pogodak.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime