Xavi uzeo stvari u svoje ruke: Trener Barcelone prelistava poruke saradnika u cilju pronalaska “krtice”

U katalonskom gigantu Barceloni ljuti su jer informacije iz kluba cure u medije, a zbog toga su odlučili krenuti u potragu za “krticom” u svlačionici.

Neko iz kluba daje povjerljive informacije medijima, zbog toga su čelnici platili detektiva koji će to sve istražiti, a stvar je u svoje ruke uzeo i trener Xavi Hernandez.

Kako su javili španski mediji, Xavi je lično uzeo mobilne telefone svojih saradnika iz stručnog štaba i pregledao njihove poruke na aplikaciji WhatsApp, dok je profesionalni detektivski tim zadužen da isto učini s nogometašima.

Također, detektiv će pretražiti da li su u svlačionici katalonskog kluba postavljeni mikrofoni, a ući će čak i u prostorije za tuširanje igrača.

Za to vrijeme je Xavi zabranio tehničkom osoblju kluba da prisustvuje važnim sastancima s pomoćnim trenerima i ekipom, a sve dok se ne utvrdi preko koga su informacije curile u javnost.

Trener upravo sumnja na nekog od tehničkog osoblja (ekonomi, tim menadžer i sl.) pa će do daljnjeg oni biti odsutni sa timskih sastanaka.

Španski mediji pišu da je povjerenje između igrača narušeno, baš kao i između osoblj, a Xavi je u stanju pripravnosti i preuzima detektivske dužnosti kako bi riješio tekući problem.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime