Za ovo treba imati petlju! Flick će po dolasku u Barcu prodati čovjeka bez kojeg bi se sve moglo raspasti u svlačionici

Njemački stručnjak Hanski Flick će, kako stvari stoje, postati novi trener katalonskog velikana Barcelone početkom naredne sezone.

Pouzdani izvori potvrdili su kako je Nijemac već počastvovan činjenicom da će dobiti priliku na kormilu tako velikog kluba, te da već uči španski jezik zbog bolje komunikacije sa momčadi.

Međutim, osim početne euforije, Flick će kao novi vođa stručnog štaba u dosluhu sa upravom navodno povući izuzetno riskantnu i nimalno prijatnu odluku.

Naime, Ronald Araujo bi na ljeto trebao put Njemačke s obzirom kako se Bayern priprema za njegove usluge isplatiti 100 miliona eura koji su prijeko potrebni ‘Blagurani’.

Urugvajac je već sada dugogodišnji stub odbrane španske nogometne velesile, ali je još u januaru bio spreman spakovati kofere s obzirom na stanje u kojem se Barcelona nalazi.

Bayern je Arauja označio kao prvu metu ljetnog transfer roka i spreman je u novom naletu potrošiti ogromnu svotu novca za ispunjenje želje većine bitnih ljudi na Allianz Areni.

24-godišnjak je dio momčadi sa Camp Nou stadiona od 2020. godine, a ubrzo se profilisao u nezamjenjivog, ali i uuniverzalnog defanzivca čiji potpis ‘Bavarci’ neće propustiti.

Vrijedi dodati i to da je Bayern spreman, odnosno u ponudi nudi skoro pa dvostruko veća primanja od onih koje Araujo trenutno inkasira u Španiji (sedam miliona eura).

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime