Završnica kakvu svijet još nije vidio: Ovako bi mogla biti odigrana Bundesliga!

050420Kekule

Poznati njemački virolog Alexander Kekule smatra da bi se Bundesliga mogla nastaviti u maju bez publike na tribinama i pod posebnim uvjetima.

Njemačko nogometno prvenstvo prekinuto je s natjecanjem sredinom marta i neće početi najmanje do 30. aprila. Do kraja sezone ostalo je devet kola.

Neki timovi već su počeli s prilagođenim treninzima, a od ponedjeljka će na isti način početi s treninzima i nogometaši prvoplasiranog Bayerna, koji ima četiri boda više u odnosu na drugoplasiranu Borussiju Dortmund.

Virolog Alexander Kekule tvrdi da je nastavak Bundeslige realan, ali postavlja i pitanje kako bi na poseban status nogometaša reagirao ostatak građana dok su na snazi stroge mjere ograničavanja slobode kretanja.

Klubovi i čelnici Bundeslige postigli su dogovor o nastavku sezone pred praznim tribinama te uz stroge zdravstvene mjere kojih bi se nogometaši morali pridržavati.

Problem može biti riješen virološki, ali samo tako da se za nogometaše napravi poseban balon. Timovi bi morali biti u karantenama, a na raspolaganju bi trebalo biti najmanje 20 tisuća testova na koronavirus da bi se provodile potrebne provjere“, rekao je Kekule za televiziju ZDF.

Kekule smatra da je završetak prvenstva moguć isključivo bez prisutnosti publike na stadionima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime