Zdravko Mamić prognozirao evenutalni duel Zvezde i Dinama

Mamic

Prvi čovjek Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić prognozirao je eventualni duel Crvene zvezde i njegovog kluba u play-offu Lige prvaka.

Mamić ističe da oba kluba prvo moraju riješiti prepreku prije eventualnog duela, ali i da je za njega duel protiv Zvezde posljednja opcija.

“Prvo i jedan i drugi klub moraju izboriti sljedeći krug. Iskreno, i Dinamo je favorit protiv Legije, kao i Crvena zvezda protiv Šerifa. Ako dođe do raspleta koji očekujem, bit će svakako zanimljivo. Nisam želio da izvučemo Zvezdu. To je, da ste me pitali jučer, za mene bila posljednja opcija. Ali, šta je, tu je”

“Ako dođe do meča između Dinama i Crvene zvezde, od vitalne je važnosti za sve nas da pokažemo visoku odgovornost. I da svijet vidi da se i u Zagrebu i u Beogradu mogu odigrati civilizirane utakmice. Bez podgrijavanja atmosfere. Tome zaista nema mjesta. Jer i poslije tog okršaja će se igrati nogomet. Život ide dalje. A logično je da vjerujemo i navijamo za svoj klub. Nekako osjećam da će se ostvariti ovaj scenarij: Prođu i Dinamo i Zvezda u sljedeću rundu, prvi meč u Beogradu, revanš u Zagrebu. Dinamo na kraju izlazi kao pobjednik.”

“Neko će biti više zadovoljan, neko manje. Ali, jednom slijedi grupna faza Lige prvaka, a drugome grupna faza Evropske lige, što je odličan rezultat. Važno je, ponavljam, da se pokažemo u pravom svjetlu, bez nekih nenogometnih stvari. I neka prođe bolji, a ja vjerujem da će to biti Dinamo”, ističe Mamić.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime