Zlatko Dalić saopštio popis nogometaša za Mundijal: Očekivanja su velika, optimista sam i vjerujem u ovu ekipu

091122Dalić

Selektor nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić objavio je popis od 26 nogometaša na koje računa tokom Svjetskog prvenstva koje se od 20. novembra do 18. decembra igra u Kataru.

Što se tiče golmana, Dalić će na raspolaganju imati Dominika Livakovića, Ivicu Ivušića i Ivu Grbića. U posljednjoj liniji naći će se Vida, Lovren, Barišić, Juranović, Gvardiol, Sosa, Stanišić, Erlić i Šutalo.

U veznom redu na Mundijalu će igrati Modrić, Kovačić, Brozović, Pašalić, Vlašić, Majer, Jakić i Sučić. Za kraj, napad će činiti Perišić, Kramarić, Petković, Oršić, Budimir i Livaja.

Nakon što je saopštio popis, Zlatko Dalić je iznio ambicije svog tima. Naime, Hrvat je poručio kako su očekivanja velika i da duboko vjeruje u ovu ekipu.

“Optimista sam, vjerujem u ovu ekipu. Očekivanja su velika, ali moramo biti realni i objektivni da 10-12 reprezentacija se nada da bude svjetski prvak. Idemo korak po korak, dat ćemo sve od sebe”, rekao je 56-godišnjak.

Nogometna reprezentacija Hrvatske će zasigurno imati poprilično neugodnu grupu na ovom Svjetskom prvenstvu u kojoj se još nalaze Belgija, Kanada i Maroko.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime