‘Zmajevi’ će opet biti strah i trepet: Ako preuzme BiH, Vaha u tim dovodi napadača koji je u paklenoj formi?

Mnogo je upitnika iznad Nogometnog saveza BiH oko odabira novog selektora, a i pored navoda da nije tako, Vahid Halilhodžić je još uvijek prvi izbor za klupu ‘Zmajeva’.

Halilhodžić se oglasio i rekao kako je rukovodstvo BiH, odnosno njene nogometne reprezentacije zakasnilo sa pregovorima, što ga je odaljilo od dugo očekivane saradnje, ali nada još postoji.

Iskusni i ništa manje proslavljeni stručnjak je najbolja opcija za klupu uzdrmanih ‘Zmajeva’ koji već neko vrijeme nemaju potreban autoritet za sastavljanje momčadi od raspoloživih sredstava.

S tim u vezi, već se spekuliše kako će popularni ‘Vaha’ zahtjevati da ima potpuno odriješene ruke oko kreiranja spiska, što dovodi do jednog zanimljivog imena.

Gotovo da nema dileme da će, naravno ukoliko Halilhodžić postane selektor, poziv u državni dres dobiti napadač koji je u paklenoj formi, jednoj od najboljih od svih bh. internacionalaca.

U pitanju je Haris Tabaković, sjajni napadač Herthe koji je sezonu započeo u velikom stilu, a već je na devet utakmica zabio 10 golova uz tri asistencije.

29-godišnjak je ranije izrazio želju da obuče dres reprezentacije BiH, pa se rasplet oko ovog prijeko potrebnog angažmana očekuje jako brzo.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime