Zmajevi dobivaju novog šefa: Spahić pronašao izbornika u Hrvatskoj?!

071220Jakirovic

Nekadašnji trener hrvatskog prvoligaša Gorice, 43-godišnji Sergej Jakirović, kandidat je za izbornika Bosne i Hercegovine.

Kontaktirao me je gospodin Emir Spahić i rekao mi da sam kandidat te da ćemo odraditi razgovore ovoga tjedna“, otkrio je Jakirović u razgovoru za Index.

Jakirović je nakon vrlo interesantne igračke karijere trenersku započeo u Sesvetama gdje je, nakon samo jedne sezone (2017./18.) dobio poziv Gorice i tamo radio sjajan posao.

U debitantskoj prvoligaškoj sezoni Gorica je bila hit prvenstva i na kraju je završila na senzacionalnom petom mjestu, sa samo tri boda iza Osijeka i Hajduka. U sljedećoj sezoni očekivao se novi napredak, ali Gorica je nešto lošije ušla u sezonu i Jakirović je dobio otkaz.

U istoj sezoni Jakirović je preuzeo Maribor. Na Ljudski vrt je stigao krajem aprila kad je ekipa bila sedam bodova iza Olimpije. Nakon što se prvenstvo nastavilo poslije prekida uzrokovanog pandemijom koronavirusa, Maribor se uključio u borbu za titulu prvaka koji je u dramatičnom finišu na kraju osvojilo Celje.

Jakiroviću je nakon toga presudio senzacionalni poraz od sjevernoirskog Colerainea u 1. pretkolu Europa lige.

Osim u Spahića u Stručnoj komisiji za odabir novog izbornika je i bivši kapetan Zvjezdan Misimović. Žiri čine još predsjednik NFSBiH Elvedin Begić, potpredsjednici Ivan Beus i Milorad Sofrenić te predsjednici entitetskih saveza Irfan Durić i Vico Zeljković.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime