Carlo Ancelotti: U Italiji vlada nasilje, mnogo je veći užitak raditi u Engleskoj

Ancelotti

Legendarni italijanski sturčnjak Carlo Ancelotti je u razgovoru za Sky Sport otkrio veoma zanimljive detalje kada je u pitanju razlike između Serije A i Premiershipa u pitanju.

Iskusni 60-godišnjak je trenirao pet klubova u Italiji od kojih su najčuveniji Juventus i Milan, PSG u Francuskoj, Real Madrid u Španiji, Bayern u Njemačkoj, te Chelsea i Everton u Engleskoj.

U gore pomenutom razgovoru je otkrio da je ipak sa najvećim užitkom radio i radi na ‘Otoku’ jer je atmosfera znatno prihvatljivija.

“Veći je užitak voditi ekipu u Premiershipu nego u Italiji. Manji je pritisak navijača i atmosfera je bolja u Engleskoj.”

“Kada sam napustio Milan bio sam devet godina van Italije i kada sam se vratio u Napoli uvjerio sam da se ništa nije promijenilo, navijači su i dalje nasilni. Italijanski nogomet se ne može brzo promijeniti kada je nasilje duboko ukorijenjeno u njega. Ovdje u Engleskoj ljudi na stadionu se ponašaju civilizovano i s poštovanjem. U Napoliju mi je bilo dobro, ali samo se želio vratiti u Englesku.”

“Kada sam dobio priliku da odem u Everton odmah sam je prihvatio. Radi se o klubu sa fantastičnom historijom i koji hoće da bude u vrhu.” – kazao je Ancelotti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime