Kod njega ljubavi nema: Nagelsmann odmah ohladio ‘Elf’ nakon što je vidio koliku mu platu nude u poslu karijere

JulianNJEM
Perspektivni trener smatra kako ipak zaslužuje znatno više od ponuđenog

Njemački stručnjak Julian Nagelsmann je još uvijek prvi favorit da naslijedi Hansija Flicka na klupi nogometne reprezentacije Njemačke, ali će ponuda ovog saveza morati biti znatno veća.

Nagelsmann je posljednji angažman imao u Bayernu, a olakšavajuća okolnost u pronalaženju novog posla je činjenica da je još uvijek na vrhu platnog spiska ovog kolektiva.

Na godišnjem nivou je Nijemac na Allianz Areni inkasirao oko sedam miliona eura, dok su mu iz ‘Elfa’ ponudili cifru zbog koje je “ohladio” njegov interes da postane selektor.

Iako bi potencijalno ovo za Nagelsmanna bio posao karijere, ponuda od četiri miliona eura godišnje plate mu je ipak premala, prenosi Kicker.

Pred rukovodstvom nogometnog Saveza ove zemlje je sada pronalazak idealne cifre jer je Nagelsmann još uvijek prvi favorit za vruću selektorsku poziciju.

Prema prvim procjenama, perspektivni stručnjak bi se zadovoljio platom sličnom kao u Bayernu, ali to se trenutno ne razmatra u Njemačkoj, što stvara određeni zastoj u pregovorima.

Nagelsmann je prije Bayerna u karijeri predvodio momčadi Hoffenheima i RB Leipziga, gdje je također bilježio zavidne individualne i ekipne rezultate.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime