‘KRALJEVI’ POKAZUJU MOĆ: Ancelotti ‘potvrdio’, Real neće igrati Svjetsko klupsko prvenstvo, evo i zašto

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti u intervjuu za Il Giornale najavio je da će Real Madrid odbiti učešće na Svjetskom klupskom prvenstvu nakon što je nedavno 15. put postao prvak Evrope.

Real bi na takmičenju najboljih klubova svijeta trebao da se pojavi kao šampion Starog kontinenta, ali Ancelotti je najavio da će odbiti učešće u novom formatu takmičenja s ukupno 32 kluba.

FIFA je planirala da se ovo Svjetsko prvenstvo održi ljeta 2025., tačnije od 15. juna do 13. jula u Americi, ali iz tabora ovog svjetskog velikana već najavljuju kako se neće pojaviti na smotri.

Razlog su naravno finansije jer moćnim ‘Kraljevima’ cifra od 20 miliona eura za cijelo takmičenje ne predstavlja apsolutno nikakvu ambiciju.

“FIFA može da zaboravi na to. Nogometaši i klubovi neće učestvovati u tom takmičenju. Samo jedna Realova utakmica vrijedi 20 miliona eura, a FIFA želi da nas ‘nagradi’ tom sumom za cijeli turnir. Negativno! Poput nas, još nekoliko klubova će odbiti pozivinicu”, kazao je Ancelotti.

Italijan je tako najavio veliku aferu u svijetu nogometa i presedan kakav još nije viđen na ovako visokom nivou.

Pored 12 evropskih timova, učešće će uzeti i šest ekipa iz Južne Amerike, četiri tima iz Azije, četiri iz Afrike, pet iz srednje i Sjeverne Amerike (jedno dodatno mjesto za domaćina turnira) te šampion Australije i Okeanije Auckland City.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime