Musa ‘ogolio dušu’ o teškoj životnoj situaciji u kojoj se našao: Bilo je strašno, mislio sam da mi nema spasa

280722Musa

Džanan Musa iza sebe ima odličnu sezonu u Španiji gdje je nosio dres Breogana i proglašen je za najkorisnijeg igrača ACB lige.

Bh. košarkaš nakon toga svoj potpis stavio je na ugovor sa velikim Real Madridom, te tako napravio još jedan zavidan uspjeh u karijeri.

No, ova godina će za Musu ostati upamćena i po povredi koja ga je umalo koštala života. Na meču s Manresom dobio je udarac u grkljan, a u jednom podcastu je otkrio da je bio na korak do smrti.

“Bilo je strašno. Uhvatio sam se za vrat i nisam mogao da pričam. Prišao sam sudiji, pokušavam da mu kažem, ali ne ide glas. Na poluvremenu ulazim u svlačionicu, stanem pred ogledalo i vidim grkljan sa strane stoji. Mislio sam da mi nešto nije uredu sa očima”, priča on i nastavlja

“Vratio sam grkljan, a on se lagano pomjera na stranu. Nevjerovatno. Doktor kluba je ušao, pomjerao je grkljan i ja sam propričao. Odigrao sam tu utakmicu, sve je bilo savršeno i nakon utakmice doktor mi je rekao da idem kući i da ćemo ujutro na pregled. Smatrao je da nije ništa opasno čim sam mogao igrati”.

“Otišao sam za svaki slučaj u bolnicu i otkrili su mi hematom. Tipkao sam na telefonu, a zatim je ušlo pet doktora koji su mi rekli da se ne prepadnem, da će sve biti OK, ali ako me puste kući da se neću izvući. Za 10 minuta nastupila je operacija, svima sam u grupni chat Breogana napisao da se drže i da svima bude sretno u karijerama. Tada sam pomislio da mi nema spasa”, završio je Musa.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime