PSG konačno postaje ‘ozbiljan klub’, a najbolja potvrda toga je što Ramosu nisu ispunili DVA uslova za ostanak

Sergio Ramos će ovog ljeta potražiti novi klub. Od jučer je postalo poznato kako on neće produžiti saradnju sa Paris Saint-Germainom, a sada je jasno i zbog čega.

Nakon što je ozvaničeno da će redove prvaka Francuske napustiti argentinski reprezentativac Lionel Messi, jučer je ozvaničen i rastanak pariškog kluba sa Ramosom.

Prvo je Fabrizio Romano objavio ovu informaciju, da bi ubrzo sve navode potvrdio i legendarni defanzivac, uz oproštajnu poruku svima u Parizu. Međutim, sada su poznata i dva razloga zbog kojih nekadašnji stoper Reala odlazi iz PSG-a.

Naime, kako otkriva ugledni L’Equipe, igrač je dobio nezadovoljavajuću ponudu kada je plata u pitanju. Klub je želio značajno da smanji svoja godišnja izdavanja za plate, o čemu španski reprezentativac nije htio ni da čuje.

Drugi razlog je taj što su na ‘Parku prinčeva’ jasno poručili Ramosu da će biti korišten u rotaciji, a ne kao starter. Očigledno Španac nije bio zadovoljan ovakvim potezom, “rezanjem” plate i statusom rezerve, pa je odlučio “dići sidro”.

U suprtonom, da su stvari ostale kao i do sada, 37-godišnjak bi rado ostao u prijestolnici Francuske. Mnogi su mišljenja da se PSG ovim potezom konačno uozbiljio i da želi od naredne sezone graditi pravi tim, bez dovođenja veteranskih zvijezda i preplaćivanja igrača.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime