Ramos sebi jednim potezom ukaljao ugled, isplivala sramotna prepiska legendarnog defanzivca

290622Ramos

Legendarni španski nogometaš Sergio Ramos je bez ikakve sumnje jedan od najboljih defanzivaca svoje generacije.

U periodu dok je branio boje Real Madrida i reprezentacije Španije osvojio je apsolutno sve što se osvojiti moglo. Na svom kontu ima 27 trofeja, uključujući četiri Lige prvaka, Svjetsko prvenstvo i dva Evropska prvenstva.

Međutim, ona najbitnija individualna nagrada, Zlatna lopta, nikada nije bila ni blizu njegovih ruku, a to je pokušao riješiti još dok je igrao za Real.

Naime, Ramos je pisao Luisu Rubialesu, predsjedniku Nogometnog saveza Španije, s kojim je bio u bliskim odnosima, da ga zamoli da “povuče konce” kako bi dobio Zlatnu loptu. Poruke njih dvojice datiraju iz jula 2020. godine, ali su na vidjelo izašle tek sada, izvještava Marca.

“Rubi, dobra večer. Nadam se da ste ti i tvoja porodica dobro. Znaš da ti nikada nisam tražio ništa, ali to želim učiniti sada jer je posebna godina zbog rezultata koje sam imao. Želim da mi pomognete na bilo koji način, da iskoristite svoje kontakte u UEFA-i. Bio bih vam mnogo zahvalan”, napisao je Ramos.

“Zdravo, Sergio. Prije svega, čestitam, mislim da je ovo odlična godina za tebe da to dobiješ. Naravno, Zlatna lopta nije na meni, ali ti mogu pomoći na bilo koji način”, uzvratio je Rubiales.

Podsjećamo, Zlatna lopta 2020. godine uošte nije dodijeljena zbog pandemije koronavirusa, a nagradu FIFA The Best osvojio je Robert Lewandowski, ostavivši iza sebe Cristiana Ronalda i Lea Messija.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime