Sergio Ramos: Nogomet se mora vratiti zbog razonode i ekonomije

SRamos

Kapiten madridskog Reala Sergio Ramos vjeruje kako je nogomet potreban Španiji, prije svega zbog ekonomskih razloga, ali i skretanja misli sa situacije koju je uzrokovao koronavirus.

Legendarni španski defanzivac smatra kako bi za državu i ljude koji žive u njoj najvolje bilo da se nogomet što prije vrati u svakodnevnicu.

“Potrebno je još vremena da se ponovo pokrenemo. Državi je potreban nogomet kao ekonomska potpora, ali i kako bi ljudi imali malo razonode i nešto da im malo odvrati pažnju od problema uzrokovanih koronavirusom. Jedva čekam da se takmičim ponovo. Kako bi se La Liga vratila moramo biti disciplinovani i na taj način ćemo pobijediti virus.”

“Želim poslati poruku podrške svima koji su izgubili svoje voljene. Moramo zajedno proći kroz sve ovo.” – kazao je Ramos.

Jedan od najstarijih igrača u redovima ‘Kraljeva’ otkrio je i kako izgledaju treninzi po novom režimu.

“Moramo poštovati pravila, a u Valdebebas idemo u odvojenim grupama. Malo je komplikovano i nije normalno, ali situacija tako nalaže. La Liga je ta koja donosi odluku, a mislim da je Njemačka postavila primjer koji treba pratiti.”

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime