Superbogati Saudijci odustali od Newcastlea, kupit će posrnulog velikana

010820BinSalman

Saudijski investicijski fond predvođen saudijskim princem Mohammadom Bin Salmanom Al Saudom povukao se iz 300 milijuna funti teškog preuzimanja engleskog premierligaša Newcastle Uniteda.

Bin Salman i njegovi partneri su tri mjeseca dogovarali kupnju Newcastlea, čak su i uplatili 20 milijuna eura pologa, a engleski mediji su već nagađali koje ‘superstare’ će dovesti u klub.

Međutim, pregovori su se odužili, da bi na kraju sve propalo iz dva razloga. Prvi je što čelnici Premier lige, koji moraju dati zeleno svjetlo prodaju svakog kluba, nisu znali tko će točno biti vlasnik kluba i kako će izgledati kompletna vlasnička struktura.

Drugi je činjenica da saudijska vlada, koja je 80-postotni vlasnik spomenutog fonda, nije poduzela ništa protiv te je čak podržala nacionalnu televiziju koja je ilegalno prikazivala prijenose utakmica Premier lige.

Zbog svega toga Saudijci su se povukli iz posla preuzimanja Newcastlea, ali time nije propala ideja ulaganja u neki slavni europski klub, piše saudijski portal Sanadeq.

Nova želja bogatih Saudijaca je AC Milan koji bi njihovim ulaskom postao najbogatiji klub na svijetu te se čelnici investicijskog fonda već naveliko raspituju o mogućnostima ulaganja u sedmerostrukog prvaka Europe…

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime